Nieuwsblog

Printgras en Petrichor

Mijn blik gericht op  grassen en stadsnatuur heeft geresulteerd in een serie prints.

Het interessante aan deze stadsnatuur vind ik de schoonheid van de vormen die zomaar zo ontstaan zijn, te vinden tussen de straatstenen in de mooiste composities. Het toevallige speelt daarin een belangrijke rol voor mij.

Deze onderzoek ik door prints te maken.

 

Twee prints zijn opgenomen in de eerste uitgave van petrichor.

De uitgeverij petrichor is een ideologische uitgeverij die kunstboeken en poëzie uitgeeft,. Daarnaast verschijnt vier maal per jaar het blad petrichor en in dit eerste blad staan mijn twee prints!

 

 

 

Advertenties

Takken en gras

Lange tijd heb ik geen verhaaltje geschreven. Maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten, integendeel. De hoeden en tassen heb ik even links laten liggen. Ik raakte geïntrigeerd door de mooie zwarte contouren van de kale bomen in de winter. Experimenterend zoek ik naar dat wat mij boeit. Dat deed ik op papier met zwarte inkt, met wol en stof. Door het goed kijken naar de bomen ontdek ik nieuwe structuren en vormen. Deze probeer ik intuïtief om te zetten in beeld. Niet door van tevoren een vorm te bedenken maar meer door proberen en ontdekken. Door het kijken ontdek ik steeds meer natuur in de stad die ik erg interessant vind. De grassen die tussen de tegels groeien bijvoorbeeld. De vorm waarin ik experimenteer veranderd mee met de ontdekkingen. En ik ben nog lang niet klaar. Hier een kleine impressie van mijn werk van afgelopen jaar.

IMG_8286IMG_6165IMG_8487IMG_8509IMG_9790IMG_9873IMG_9770 (1)

Viltvachten te koop

Deze vachten zijn met de hand gevilt en van blije schapen die diervriendelijk geschoren zijn.  De vachten zijn zacht en soepel. Zeer geschikt voor aan de muur, over een bank of stoel, decoratief en heerlijk warm.

De prijs per vacht is € 100,00

De gevilte vachten zijn schoon maar kunnen nog gras of andere natuurlijke restjes bevatten, ook kan een vacht nog wat verharen.

Witte vacht van Ouessant schaap, de maat is 110 x 80 cm, de viltlaag aan de onderkant is wit met beige.

Witte vacht van Ouessant schaap, de maat is 110 x 100 cm, de viltlaag aan de onderkant is een mix van wit en grijs.

Goudbruine vacht van Ouessant schaap, de maat is75 x 60 cm, de viltlaag aan de onderkant is donkerbruin met bruin.

Hazelnootbruine vacht van Ouessant schaap, de maat is 95 x 80 cm, de viltlaag aan de onderkant is donkerbruin,

Donkerbruine vacht van Ouessant schaap, de maat is 100 x 75 cm, de viltlaag aan de onderkant is donkerbruin.

Donkerbruine vacht van Ouessant schaap de maat is 80 x 75 cm, de viltlaag aan de onderkant is donkerbruin.

Schapenvachten gevilt

In mijn laatste bericht vertelde ik over het schapen scheren. In juni heb ik een proef gedaan met het vilten van de slechtste vacht. Deze is toch erg mooi geworden en ligt nu op onze hocker te pronken. Na een drukke en regenachtige zomer heb ik eindelijk de overige vachten kunnen vilten. Op de laatste mooie dagen, in oktober was de tuin volledig in beslag genomen door een ballet van water en wol. Het was voor mij een nieuwe manier van vilten. Hard werken maar ik vond het geweldig om te doen.

 

Schapen scheren

Gisteren werden de schapen geschoren bij de Flierefluiter in Raalte. Voor de schapen was het heerlijk om op deze warme dag hun vacht uit te kunnen trekken.

Zelf gaf ik bij deze feestelijke gebeurtenis een workshop. Kinderen konden bij mij met de spintol een armbandje maken, een balletje vilten of schaapjes stempelen. Ondanks de warmte was de animo en het enthousiasme groot.

Er is een stapel vachten met mij mee naar huis gegaan. Daar ga ik binnenkort mee aan de slag. Spannend, nieuwe vilttechnieken oefenen!

Marmeren

Vorig jaar heb ik een aantal proeven gedaan met marmeren op papier, ik was altijd al nieuwsgierig naar dat proces en vond het een uitdaging om uit te zoeken hoe het werkte. Daarna heb ik met mijn nichtje en haar vriendinnetjes op een middag gemarmerd. Uiteindelijk heb ik van hun mooiste marmerpapier een boekje gemaakt. Erg leuk om te doen. Nu zag ik laatst het filmpje van Vintage et Industrial op Facebook waarin de mooiste marmerpatronen gemaakt worden waardoor ik opnieuw ben gaan experimenteren om zelf mooier resultaat te krijgen. Er valt van alles te ontdekken over de samenstelling van de vloeistof waarop gemarmerd wordt, de inkt en de kwaliteit van het papier.

Zonnig blad

 

Natuurlijk ben ik ook nog bezig met het vorige vormexperiment ‘de hoorntjes’ maar ik werk langzaam en graag aan meerdere dingen tegelijk. Mijn atelier ligt overvol met allerlei aanleidingen en opzetjes. En zo ben ik ook bezig met deze platte cirkels,  de vorm doet me denken aan het blad van de Oostindische Kers. Het ziet er bij elkaar erg vrolijk uit.